Chocoladepompen in de kijker

Bijna iedereen kent de Deprest chocoladepompen. Zeer degelijk en kwaliteitsvolle pompen voor zowel overpompen als decoreren van chocolade. De chocoladepompen vertegenwoordigen een behoorlijk deel van onze omzet.

Chocolade is een zeer specifiek medium, een viskeus product die daarom specifieke pompen vraagt. U kunt bij ons niet alleen terecht voor de pompen zelf, maar uiteraard ook voor advies en service na verkoop.

We verkopen niet alleen pompen maar reviseren ze ook voor u. De handige doe-het-zelvers kunnen bij ons de nodige onderdelen bestellen en zelf aan de slag gaan.

Veel van onze pompen gaan decennia lang mee. Onlangs leverden we onderdelen voor een pomp uit 1985!

Belangrijk is dat u de pomp(en) jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt geeft. Lagerbussen, pakkingen en soms tandwielen zijn onderhevig aan slijtage bij veelvuldig gebruik.

We merkten ooit zware schade op bij revisie van een pomp. Omwille van gebrek aan onderhoud waren de lagerbussen volledig weggesleten waardoor de tandwielen uit hun as raakten. Als de tandwielen niet meer netjes op hun plaats zitten, kan ook het pomphuis zelf worden beschadigd door wrijving.

Vervanging van een pomphuis of in het slechtste geval een volledige pomp, komt duurder uit dan een jaarlijks klein onderhoud van de lagerbussen en pakkingen.

Vragen over onze oerdegelijke chocoladepompen? U mag mij altijd mailen op peggy.drossaert@deprest.be

Peggy Dossaert

26 juni 2014