Deprest en toelevering

Toelevering van HD plasmasnijden, plaatwalsen en onder poederdek lassen

Naast ketelbouw en het vervaardigen van drukvaten, stelt Deprest zijn atelier ook ter beschikking van andere bedrijven door toeleveringswerkzaamheden aan te bieden. Uiteraard niet de klassieke toelevering zoals lasersnijden en plooien, maar minder courante activiteiten zoals HD plasmasnijden van grote platen of bodems, zwaarder rolwerk etc.

Voor de investeringsgolf bij Deprest moesten we dit soort werk zelf uitgeven en telkens viel het daarbij op dat er slechts weinig aanbieders op de markt waren en deze hun diensten slechts aan peperdure prijzen aanboden, waardoor projecten die gedeeltelijk uitgegeven moesten worden daardoor al meteen niet meer concurrentieel waren.

Ondertussen is Deprest ongeveer een jaar verhuisd en is deze toeleveringstak gestadig gegroeid tot op een niveau dat wij al zeer regelmatig voor derden snijden en rollen. Onze focus ligt daarbij voornamelijk op:

HD Plasmasnijden

Elders op de website vindt u de technische gegevens van deze machine terug, maar wat hier vooral interessant is naar toelevering toe is:
- grootte van de snijtafel, 12x4 meter, dus ook grote platen kunnen gesneden worden
- mogelijkheid tot snijden van de schuine laskantvoorbereiding
- tevens snijden van buis en bodems

Een link naar deze pagina op de website vindt u hier.


 

Walsen van plaat

Een plaatwals waarmee we tot 40 mm dikte kunnen walsen is het tweede luik van dit toeleveringsverhaal. Uiteraard gaat het grootste gedeelte van het HD plasmasnijwerk buiten zonder dat het gecenterd moet worden, maar tevens wordt een aanzienlijk gedeelte verder gerold. Omdat het niet altijd volledige mantels moeten zijn, zie je bv op foto in bijlage platen van 120x30 mm dikte gerold op een inwendig diameter van 500 mm in s355. De 30 mm vormde uiteraard geen probleem gezien de capaciteiten van de rolbank; de uitdaging zat hem hier meer in de relatief kleine diameter, namelijk 500 mm dewelke moest gecenterd worden met een rolbank met rollen van diam 450 mm. Uiteraard behoort ook minder dik rolwerk tot de mogelijkheden.

Een link naar deze pagina op de website vindt u hier.

Onder poederdek lassen

Een laatste luik dat Deprest wil aanbieden is het onder poederdeklaswerk. Hoewel minder gebruikelijk, hebben we ook hier al toeleveringswerk mee verricht. Een fascinerende techiek die uiteraard al enkele decennia bestaat, maar gecombineerd met de laatste nieuwe snufjes een verbluffend resultaat neerzet waartegen in de regel geen enkele manuele las aan kan tippen. Mits een juiste voorbereiding 100% foutvrij en behoorlijk snel. Spijtig genoeg kunnen niet alle lasnaden OP gelast worden...

Een link naar deze pagina op de website vindt u hier.

Projecten groot of klein

U ziet het, in dit specifiek segement kunnen wij heel wat aanbieden. Zowel projecten groot als klein, beiden zijn welkom.

Peter Depraetere

21 februari 2014