Een zoveelste drukvat verlaat Deprest

Dat is niet verwonderlijk. Deprest is immers specialist in drukvaten, waardoor er elke week enkele drukvaten - groot en klein- het gebouw verlaten. Onze drukvaten worden gemaakt in staal, inox of special alloys. Projecten worden van A tot Z uitgewerkt en opgevolgd, inclusief de technische berekeningen, het ontwerp, de volledige uitvoering, het testen en het opvolgen van de nodige keuringen conform de Europese PED reglementering.

Hier ziet u een drukvat met afmetingen van 2400 mm diameter, 8000 mm lengte en een wanddikte van 16 mm, goed voor zo'n 39000 liter. Het is gemaakt met SA-516 Gr60, ketelstaalplaat. Het kan een druk aan van 5.3 bar en temperaturen tot maximum 250 graden.

Dit drukvat is helemaal conform met de PED reglementering. Het vat is immers gemaakt volgens design code ASME VIII div 1 - PED 2014/68/EU - Cat IV mod G. Ook werd er een NDT ( non destructive testing) uitgevoerd, hierbij wordt het vat onderworpen aan een visuele en dimensionele inspectie, 10% RX en een waterdrukproef van 7.6 bar.

Tenslotte is het drukvat zowel inwendig als uitwendig gestraald en later geverfd. De toegevoegde foto is er één van na de verfwerken. Later is het vat nog voorzien van een lining ( rubber, resin, glasfibre membrane) en vuurvaste stenen.

 

Wenst u meer informatie of een offerte voor uw drukvat, klik dan hier

 

Peter Depraetere

 

25 oktober 2018