Laskraan in de kijker

Tesamen met de nieuwbouw, investeerde Deprest in een aantal grote machines, waaronder een nieuwe laskraan voor het lassen onder poederdek. Gezien het groot aantal drukvaten en reactoren Deprest maakt, zal dit de volgende jaren het hart van onze onderneming worden.

Deze machine werd dan ook met veel zorg uitgekozen. De machine heeft een draaibare arm (380° verdraaibaar) en kan diverse lasprocédés aan:
- langs de ene zijde kan OP / SAW gelast worden tot 1000A, zowel AC als DC (OP = onder poederdek, SAW = submerge arc welding)
- langs de andere zijde kan er halfautomaat gelast worden tot 550A; processen: MIG / MIG-Puls / Puls-on Pulse / Power Mode / Rapid ARC / STT

De laskraan heeft een werklengte van 24 meter en kan vaten en reactoren tot een diameter van 5500 mm aan. Ze is geïnstalleerd in combinatie met een draaitafel van 15 ton zodat de machine lassingen kan uitvoeren zowel horizontaal als vertikaal;

 

Beide lastoortsen zijn uitgerust met het nieuwste type camera en een 2 dimensionaal volgsysteem voor een juiste positionering. 

Het 24 meter lange spoor is tevens uitgerust met 2 rollensets van elk 25 ton, zodat ketels tot 50 ton kunnen gelast worden.

Peter Depraetere 

22 maart 2013