Optimalisatie interne flow na verhuis

Onderhandelingen voor een nieuwbouw, projectopvolging, wekelijkse werfvergaderingen, een hoop beslissingen die moeten genomen worden gaande van essentiële investeringsbeslissingen over indeling van atelier over keuze van verwarmingssysteem tot de kleuren van de muren... de voorbereiding van de verhuis en dan eindelijk de verhuis. Het is een zwaar jaar geweest.

Maar daar houdt het niet mee op. Eens in de nieuwbouw, dient de nodige aandacht geschonken te worden aan de optimalisatie van de interne flows, de praktische invulling van theoretisch geplande plaatsindeling dewelke hier en daar wat gefinetuned moet worden. Niet alleen fysisch, maar ook qua optimalisatie van systemen. En uiteraard zorgen dat de nodige mensen de juiste opleiding krijgen, en ook zorgen voor de nodige communicatie naar de buitenwereld. Brieven en mails opstellen, mailinglistings opstellen...

En het belangrijkste zou ik nog vergeten: ondertussen moet de productie blijven verder draaien en moet ook de verkoop verder blijven draaien.

Het voorbije jaar is een zwaar jaar geweest, maar de volgende maanden zullen minstens even zwaar zijn. En dan tussendoor nog denken aan een openingsfeestje? Misschien toch beter in het najaar, want in het voorjaar zal ons dat niet meer lukken.

Soms zou je willen dat alles eventjes zou stoppen zodat je je alleen op de verhuis zou kunnen concentreren. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. We zien wel, we houden jullie wel op de hoogte.

Peter Depraetere

 

15 maart 2013