Courante materialen op stock

Welke materialen houdt Deprest courant op stock? Zeker voor plasmasnijwerk zijn de gewenste leveringstermijnen vaak kort. Dan komt het erop aan om voldoende materiaal op stock te houden om de klanten snel te kunnen beleveren. Met die filosofie druist Deprest in tegen de een aantal economische strekkingen om voorraden zo laag mogelijk te houden.

Deprest houdt standaard op stock:
- ketelstaalplaten (voornamelijk P265 en SA516; Deprest probeert zo veel mogelijk dubbel gecertifieerd aan te kopen)
- stalen platen (voornamelijk S235 en S355)
- roestvrij stalen platen (voornamelijk rvs304 en rvs316)

 

 

Indien platen voor stock worden aangekocht, worden deze meestal aangekocht op formaten 4x2 of 6x3. Voor inox zijn geen 6x3 platen beschikbaar en is dit meestal 6x2 meter.

Voor ketelplaten houden we de platen op stock vanaf 6 à 8 mm tot dikkere platen (tot 40 à 50 mm); voor staal en inox werken we nauw samen met zusterbedrijf Alinco dewelke een vrij grote stock heeft van platen tem 15 mm en start de stock van Deprest in de regel vanaf 20 mm. Zo hebben we altijd plaat rvs304 en rvs316 binnen in vrij courant gevraagde diktez als 20 en 25 mm en ook een aantal dikkere platen.

Het spreekt voor zich dat wij van al onze platen op stock beschikken over de nodige materiaalcertificaten.

Los van platen hebben we altijd nog een behoorlijke voorraad buis, stafstaal en profiel, alsook enkele lasbodems voor depannages.

Peter Depraetere

12 oktober 2014