De nikkelprijzen blijven stijgen

Dat de nikkelprijzen onder druk staan en de daarvan afgeleide inoxprijzen aan het stijgen zijn, dat wisten we al; dat hebben we in vorige nieuwsberichtjes al gemeld.

Toch blijft het ons verbazen hoe snel de nikkelindex blijft stijgen - dat belooft alvast niet veel goeds voor de inoxprijzen voor de volgende maanden. De nikkel staat daarmee op het hoogste niveau sinds de laatste 2 jaar.

 

Aangezien onze sector projectmatig werkt en dan vooral nog aan grote projecten bezig is, betekent dit meestal vandaag een offerte maken om binnen enkele maanden de bestelling binnen te krijgen, om vervolgens zelf design, berekeningswerk en tekenwerk uit te voeren en vervolgens onze materialen te bestellen.

Dan wordt het natuurlijk moeilijk. Als we een offerte maken op basis van een schatting van de prijzen binnen enkele maanden, zijn we gegarandeerd te duur. Als we een prijs maken op basis van huidige materiaalprijzen, scheuren we naar alle waarschijnlijkheid ons broek...

We weten allemaal dat de inoxprijzen behoorlijk zullen stijgen, maar hoeveel weet niemand en het einde van de prijsstijgingen zijn alvast ook nog niet in het zicht. 

Benieuwd wat het zal worden.

Peter Depraetere

22 mei 2014