Deprest boomt!

2007 - Ga even 10 jaar terug in de tijd: Deprest zat in een oud gebouw in Kruibeke en maakte – ondanks de afwezigheid van moderne machines – mooie producten. Voornamelijk drukvaten, maar als je geen beroep kunt doen op de laatste moderne technologie wordt concurreren moeilijk. Niet alleen omdat de laatste technologie tot hogere rendementen leidt, maar ook omdat deze quasi altijd leiden tot kwalitatief beter werk.

Daar kwam bij de overname door Peter Depraetere in 2008 nog eens de internationale crisis bij. Daardoor kende Deprest meer annulaties dan bestellingen en bovendien zouden één derde van het personeel weldra afscheid nemen wegens pensionering. Na een korte inwerkperiode was het dus uitkijken naar grond om een nieuw pand op te zetten.

2013 - Het oog viel op industrieterrein De Zaat op de vroegere boelwerfterreinen en zo konden we begin 2013 verhuizen. Er werd niet alleen in een gebouw geïnvesteerd, maar eveneens zwaar in machines. We kochten o.m. een HD plasmatafel 12x4 m aan, een onderpoederdek lasinstallatie en een zware rolbank, naast uiteraard voldoende rolbruggen en kleinere machines. Veel manueel werk werd vervangen door machines en ons nadeel werd plots een voordeel: net door het feit dat wij nauwelijks machines hadden, gebeurt 90 tot 95% van ons werk met behulp van machines van nog geen 5 jaar oud.

 

2016 - 2017 – Wat wij in 2013 lang niet hadden kunnen inschatten, is dat het nieuw gebouw al vlug te klein werd wegens vermeerdering van werk. Een serieuze uitbreiding drong zich op en jawel, de atelieroppervlakte werd nog eens bijna verdubbeld en het investeringsproject ging verder met de aankoop van een plasma keyhole lasinstallatie.

Nu, eind 2017, blijkt ook die uitbreiding eigenlijk vaak maar krap en durven medewerkers wel eens dromen van een stuk te huren bij de buren. De ploeg werd flink uitgebreid en de naamsbekendheid vergroot.

Als je kijkt waarvan Deprest komt en waar we nu staan…. Een hele evolutie.

Heb je interesse in onze projecten? Aarzel niet ons te contacteren.

Peter Depraetere

30 november 2017