Deprest investeert in nieuwste technologie lasposten

De laatste maanden heeft Deprest behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe lasposten. Niet alleen de klassieke MIG en TIG posten, maar ook in de nieuwste technologieën.

Zo heeft Deprest de laatste maanden 2 nieuwe TPSi toestellen gekocht, alsook 2 'gewone' MIG posten van 300 A. De laatste jaren weren er ook al een 3 STT lasposten in gebruik genomen. Met daarnaast een onder poederdek installatie kan je wel zeggen dat Deprest zeer goed geïnstalleerd is op vlak van lassen.

STT? TPSi? Daar komen we later nog wel eens op terug. Feit is dat de technologie niet meer stil staat. En onze verwachting is dat onder invloed van diverse normen de grootste technologische vooruitgang zich zal voordoen in de komende jaren.

De hedendaagse lasposten zijn al lang niet meer die traditionele toestellen, maar wel dozen vol electronica. Meer en meer worden het halve computers die automatisch ingesteld kunnen worden. Terwijl PQR en WPS'sen nog steeds op atelierniveau dienen getest te worden en aangemaakt te worden, is de verwachting dat binnen afzienbare tijd je gewoon lasposten koopt waar je gewoon materiaal en dikte kan selecteren en waar alle parameters quasi vast staan en de wps'sen bij wijze van spreken op fabrieksniveau bepaald zullen worden en bij aankoop reeds in de machine zitten.

Deprest staat er open voor, benieuwd wat het wordt.

Foto in bijlage toont grote buisstukken die hun eerste pas met de STT reeds hebben gekregen met in de achtergrond de laskraan onder poederdek in actie.

Peter Depraetere

12 januari 2015